Anne Sütü Ve Emzirme Politikamız

Güncelleme Tarihi: 20/09/2018

1-Annelerin rahatça emzirebilmeleri için emzirme odası düzenlenmiştir.

2-Annelere anne sütünün yararları anlatılarak emzirmeye özendirilmekte ve annelerin istekle emzirmeleri sağlanmaktadır.

3-Emzirme politikamız tüm sağlık personeli tarafından bilinmektedir.

4-Bebekler için en iyi besin anne sütüdür. Hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz ve bebekler 6 aylık olana kadar yalnız anne sütü ile beslenmelidir. 2 yaşına kadar da ek gıdalarla birlikte emzirme sürdürülmelidir.

5-Gebe kadınlar emzirmenin yararları ve yöntemleri konusunda bilgilendirilmelidir.

6-Doğumu izleyen yarım saat içinde emzirmeye başlamaları için annelere yardımcı olunmalıdır.

7-Annelere emzirmenin nasıl olacağı ve bebeklerinden ayrı kaldıkları durumlarda sütün salgılanmasını nasıl sürdürebilecekleri gösterilmelidir.

8-Tıbben gerekli görülmedikçe yeni doğanlara anne sütünden başka bir yiyecek ya da bir içecek verilmemesi hususu desteklenmelidir.

9-Anne ile bebeğin 24 saat bir arada kalmalarını sağlayacak bir uygulama benimsenmelidir.

10-Bebeğin her istediğinde emzirilmesi teşvik edilmelidir.

11-Emzirilen bebeklere yalancı meme veya emzik türünden herhangi bir şey verilmemesi sağlanmaya çalışılmalıdır.