3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ

Güncelleme Tarihi: 03/12/2019

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılından bu yana ‘’3 Aralık’’ günü ‘’Dünya Engelliler Günü’’ olarak kabul edilmiştir. Bu gün ile ilgili olarak bir açıklama yapan Başhekimimiz Op. Dr. Şaban UYSAL; şöyle dedi: 3 Aralık, engelli haklarına dikkatin çekildiği sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler tarafından etkinliklerin düzenlendiği bir gündür.
   Engelleri sadece 3 Aralık’ta değil yaşamın her alanında ve her gününde hatırlamak gerekir. Unutmayalım ki hepimiz bir engelli adayı konumundayız.

Dr. UYSAL son olarak Engellilere karşı; sevgi, saygı, şefkat ve merhameti her zaman göstermekten kaçınmamamız gerekmektedir. En büyük engel sevgisizliktir; diyerek sözlerini tamamladı.