3-9 KASIM ARASI ORGAN BAĞIŞ HAFTASI

Güncelleme Tarihi: 03/11/2020

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası ‘’ Hastanemizde COVİD-19 Pandemi tedbirleri alınarak düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Organ bağışı kişinin hayatta iken kendi özgür iradesiyle, organlarının bir kısmını veya tamamını ölümünden sonra başka hastaların tedavisinde kullanılmak üzere vasiyet etmesidir. 18 yaşını aşmış, akli dengesi yerinde olan herkes organ bağışında bulunabilir

Organ Bağışı Başvurusu: İl Sağlık Müdürlüğü ,İlçe Sağlık Müdürlüğü, Devlet, Üniversite, Özel Hastanelere, İlçe Toplum Sağlığı Merkezlerine, Sivil Toplum Kuruluşlarına ( Organ Nakli Vakıf ve Dernekler ) yapabilir. Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi olarak  ‘’ Organ Bağışı Birimimiz mevcut olup başvurular birimimize yapılmaktadır.Organ Bağışı Başvurusu yapan kişilere bir form doldurulup ‘’ Organ

Bağışı Kartı ‘’ verilmektedir. Bu kartı olan kişilerin bu kartı ömür boyu yanlarında taşımaları gerekli olup ayrıca ailelerine de bilgi vermeleri gerekmektedir.

Bağışçıların ileriki hayatlarında bir beyin ölümü gerçekleştiğinde ailelerin imzalı onayının da alınması halinde ancak organ bağışı ve nakli gerçekleşebilmektedir.

Ülkemizde yılda 2000 civarında hasta : ne yazık ki organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Bu etkinlikteki amacımız; Personelimizi duyarlı hale getirmek ,Vatandaşlarımızı bilgilendirmektir.

‘’ Unutmayalım ki Bağışlanan her organ filizlene bir hayattır .‘’ Bir gün bizimde bir doku veya organa ihtiyacımız olabilir.

Bu konuda ; bütün eğitim kurumlarına, sağlık çalışanlarına ,sivil toplum kuruluşlarına ve basınımıza önemli görevler düşmektedir.

Bırakacağınız en güzel miras hayatta iken yapacağınız organ bağışıdır…

Hastanemizde organ bağışında bulunmak için başvuru adresi:

Organ Bağış Birimi

İdari Bina 2.Kat