HASTANEMİZ BAŞHEKİM VEKİLİNDEN İMMÜN PLAZMA BAĞIŞI
02 Mart 2022

Daha önce COVİD-19 hastalığına yakalanıp hastalığı atlatan Hastanemiz Başhekim Vekili Op.Dr.Şaban UYSAL ; İmmün plazma bağışında bulundu. Kendisine ‘’ İmmün plazma bağışçısı ‘’ belgesi verildi.

Bağış ile ilgili bir açıklama yapan UYSAL ; COVİD-19 hastalığının ne yazık ki şu anda tek bir tedavisi yoktur. Mevcut olan tedaviler ve uygulamalar, faydası olduğu düşünülen ve benim gibi bu hastalığa yakalanan vatandaşlarımıza şifa olan tedavilerdir.

Ancak; bu tedavilere cevap veremeyen Yoğun bakımlarda belki de tek tedavi umudu İmmün plazma olan hastalarımız da mevcuttur.
Bu hastalarımıza ve yakınlarına bir umut ,bir çare olma adına  COVİD-19 hastalığını geçirmiş, halen sağlığı yerinde olan tüm 18-60 yaş arasındaki erkek vatandaşlarımızı bağışçı olmaya davet ediyorum.
TÜRK KIZILAYI’mızın ‘’ virüsü değil iyiliği yayın ‘’ sloganını çok beğeniyor ve destekliyorum.

Bu plazma bağışının vatandaşlarımızda bir bilinçlenme ve farkındalık oluşturmasını diliyorum.

Dr.UYSAL son olarak ;

İşini yüreğiyle ,sevgi ile ve büyük bir titizlikle yaptıklarına bizzat şahit olduğum TÜRK KIZILAYI’ı Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi yönetici ve çalışanlarına teşekkür ederim diyerek sözlerini tamamladı.

• ımmuna.jpeg
  • ımmunnn.jpeg